logo
Voor een sociale slurp in uw buurt

Kledingruil

02.04

Na een succesvolle najaars-editie tijd voor de lente-schoonmaak in je kleerkast.
Een zondagnamiddag die in het teken staat van duurzaamheid, hergebruik en vooral gezelligheid!

Ook de mannen krijgen hun kans in de mannen-ruilhoek en kinderkledij ook zeker welkom !

Hoe gaat het in zijn werk? Je brengt kleding binnen (max. 6 stuks). Alles mag, zo lang het maar van goede kwaliteitis en je er echt nog een ander blij mee kunt maken. Schoenen, jassen, broeken, jurkjes, accessoires enz….

Wat brengen we NIET binnen ? Kledij met vlekken, uitgerekte t-shirts, pluizige truitjes, dingen die je gratis kreeg,... Na goedkeuring gaan ze in de rekken. Jij ontvangt per ingeleverd kledingstuk een bon waarmee jij iets nieuw kan kiezen.

* NIEUW! --- van onder het stof ---

We bieden nu ook de mogelijkheid om uw overschotjes stof waar je al zolang bent op uitgekeken, ein-de-lijk in te ruilen voor die wilde tijgerprintstof van jouw buur of een aaibare teddybeerstof voor jouw nieuw naaiproject.

Concept is hetzelfde als het kledingruil-concept. Met dit verschil dat we 3 categoriëen stoffen onderscheiden welke corresponderen met 1, 2 of 3 bons. Deze bons kunnen ook ingezet worden bij de kledij-afdeling.

1 bon = 0,5m-1m, fournituren

2 bons = 1m-1m50

3 bons = 1m50-...

* PRAKTISCH

Het binnenbrengen van uw stoffen kan enkel op voorhand ! Kledij mag op voorhand, maar ook op het moment zelf meegebracht worden:

Binnenbrengen kan vanaf di. 21/03 tot vrij. 31/03 tijdens de openingsuren van kaffie is kaffie:

- di-do 9u-17u30

- vrij. 9u-16u

We ‘swishen’ vanaf 14u tot 17u30. Bar is doorlopend open.

* HAPPY HOUR

Heb je geen bons (meer) maar wil je toch nog iets meenemen naar huis? Het laatste uurtje van 17u-18u voorzien we 'happy hour', waar je voor een kleine bijdrage die zwierige jurk of kleurrijke stof alsnog een nieuwe thuis kan geven.

* EXTRA**

Hou je van verrassingen?

We voorzien een mini-naaiatelierhoekje, waar je met jouw bon ingeruilde kledij en stoffen door naailustige handen instant kan omtoveren tot een gepersonaliseerd (kunstig) mode-item:

Zo kan je van een trui, warme wanten laten maken of van een stukje jeans, een unieke handtas.

Of hou je het liever veilig?

Dan kan je ook gewoonweg jouw ingeruilde broek laten inleggen.

* We geven geen garantie dat alle handwerkjes kunnen afgerond worden. Vroeg komen is dus de boodschap!

Een namiddag die in het teken staat van duurzaamheid, hergebruik en vooral gezelligheid!Ook de mannen krijgen hun kans in de mannen-ruilhoek en kinderkledij ook welkom !Zonder jullie inbreng is er niks om te ruilen. Lever daarom van 26 september tot en met 7 oktober jouw kleding in (max. 6 stuks), in Kaffie is kaffie. Alles mag, zo lang het maar van goede kwaliteit is en je er echt nog een ander blij mee kunt maken. Schoenen, jassen, broeken, jurkjes, accessoires et cetera. 

Wat brengen we NIET binnen ? Kledij met vlekken, uitgerekte t-shirts, pluizige truitjes, dingen die je gratis kreeg,... Of kom met je 6 stuks de dag zelf langs. Na goedkeuring gaan ze in de rekken. Jij ontvangt 6 kleedbonnen waarmee jij ondertussen iets nieuw kan kiezen. 

* WAAR ?
kaffie is kaffie - buurtzaal de Vaart

* TIJDSTIP?
Open van 13u30 tot 18u. Ruilen kan van 13u30 tot 17u30

GRATIS INKOM - BAR DOORLOPEND OPEN

DOORLOPEND OOK REPAIRCAFé TEXTIEL VOOR AL JE KLEINERE HERSTELLINGEN AAN JE KLEDIJ!!

Routebeschrijving
juni