logo
Voor een sociale slurp in uw buurt

Vuurtoren - Sessie 4 - The Hand Electric

10.03

Onze laatste sessie ... The Hand Electric !

  • Iedereen welkom vanaf 19u30. 
  • Concert start om 20u. 
  • Bar blijft nadien open tot 23u. 

Wat mag je verwachten? Wie is The Hand Electric ?

THE HAND ELECTRIC – BAND BIO

Muzikant. Illustrator. Fantast. In het leven van Jannes De Schrijver ontstaan betekenisvolle dingen in the wink of an eye. Een fractie van een seconde – of eens goed niezen - en ineens slingert het pad naar links in plaats van rechts. Robert Frost zou er poëzie over kunnen schrijven. De Schrijver is geen onbekende in het Gentse blues- milieu. Zijn stem en tokkel raken waar het geen zeer doet, al krast hij wel zachtjes tere plekken bloot. Een laagje weg, recht naar het hart. Mensen die zijn muziek horen, vinden dat wijs.

In het voorjaar van 2022 verzamelde De Schrijver een aantal mensen om zich heen. Muzikanten die hij ergens tussen de bedrijven van oogsten – hij werkt ook op een bioboerderij – tekenen en rond-gaan-met-de-hoed had ontmoet. Hun namen laten uitschijnen dat ze broers kunnen zijn. Jannes. Sanne. Sam. Sven. Ergens loopt een heel trotse moeder rond. Want bij het eerste akkoord dat ze deelden, toonde het lot zich heel inschikkelijk. Wat gebeurde bracht loutering. Of toverde toch alvast een brede glimlach op de gezichten.

Songs met een bluesy ondertoon, met hier en daar wat fluwelen angels. Er zit wat eelt op de angelieke stem van Jannes De Schrijver. Sanne De Wever kleurt het geheel mooi in met gitaar en soundscapes. Sven De Potter en Sam Van Ingelgem zorgen voor een swingend-groovende onderlaag. Statisch is de elektriciteit, open de hand.

Jannes De Schrijver: zang – gitaar
Sam Van Ingelgem: bas
Sanne De Wever: gitaar – soundscapes Sven De Potter: drum

thehandelectric@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/theha... IG: @thehandelectric

Routebeschrijving
23.03

Note to self - schrijfsessie

‘Note to Self’ sessie : waar de kracht van woorden impact hebben

Een sessie waar je samen met gelijkgezinden tot rust komt en tijd neemt om jezelf te ontdekken door middel van schrijven. Via oefeningen, gegrepen uit het leven en populaire cultuur, kom je dichter bij jezelf. Elke sessie gaat om een specifiek thema.

Stel dat je jezelf een reminder zou moeten sturen. Een dagelijkse herinnering dat je waardevol bent? Dat jouw verhaal ertoe doet. Wat zou je neerschrijven? Ontdek het door deel te nemen aan een Note to Self sessie.

Gedurende een schrijfsessie van anderhalf uur schrijf je voor jezelf omringd door gelijkgezinden. Via oefeningen en schrijfopdrachten, gegrepen uit het leven en populaire cultuur, kom je dichter bij jezelf.Wil je graag tot rust komen? Opnieuw in relatie staan met jezelf en je tegelijk verbonden voelen met anderen? Neem deel aan een Note to Self sessie waar de kracht van woorden ertoe doen.

In het kader van Black History Month Belgium organiseer ik de eerste Note to Self: I am not (your) Superwoman sessie.Een sessie waarbij ik me focus op het stereotype van de sterke (zwarte) vrouw en de ruimte creëer om samen de badge af te nemen. Aan de hand van oefeningen gegrepen uit het dagdagelijks leven en mainstream media nemen we deze badge onder de loep. We geven er een andere betekenis aan die dichter bij onszelf staat.

Voor wieVoor zwarte en bruine vrouwenVoor zij die eventjes tot rust willen komen los van alle verwachtingen en vooroordelen die er (kunnen) bestaan over hen.

Praktisch

- Donderdag 23 maart om 19u30 tot 21u, welkom vanaf 19u.- Buurtcentrum De Vaart; Emiel Hullebroeckplein 1, 9050 Gent- Inschrijven kan via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpxAiGZnCZS7BQGwT5ZUJjJAPtgL17nXpwlALocUuHec5cGg/viewform- 6€/persoon- Maximaal 8 deelnemers- Mijn voornaamste rol is faciliteren- Dit is geen workshop creatief schrijven dus schrijfervaring is niet vereist- Mogelijkheid tot reflectie zowel op papier als via voice- notes.