logo
Voor een sociale slurp in uw buurt

Vuurtoren - Sessie 1 - Sara Salvérius

27.01

Sara bijt de spits af en wacht jullie op 27 januari op met haar accordeon. 

  • Iedereen welkom vanaf 19u30. 
  • Concert start om 20u. 
  • Bar blijft nadien open tot 23u. 

Wat mag je verwachten? Wie is Sara Salvérius?

Sara Salvérius laat haar hart spreken door haar accordeon. Haar prachtige instrument ademt en weergalmt al haar gevoelens, licht en donker, vrolijk en droef. Tijdens haar concerten vertelt ze met melodieën en woorden haar eigen verhaal. Sara stond jarenlang bekend als een virtuoze accordeoniste en deelde het podium met een hele reeks fantastische bands. Maar het was het verlies van haar zus dat ervoor zorgde dat ze ook zelf muziek begon te schrijven. Omdat ze simpelweg niet anders meer kon. De klanken uit haar instrument gaven een stem aan de grote gevoelens die haar overweldigden en zorgden er tegelijk voor dat haar zus altijd dicht bij haar bleef. Hoe een accordeon kan klinken als een bad van melancholie, maar ook als een warm deken. Hoe je als mens verdrietig én gelukkig kunt zijn. En hoe elk gevoel, groot of klein, licht of donker, zijn plek mag hebben.

Routebeschrijving
23.03

Note to self - schrijfsessie

‘Note to Self’ sessie : waar de kracht van woorden impact hebben

Een sessie waar je samen met gelijkgezinden tot rust komt en tijd neemt om jezelf te ontdekken door middel van schrijven. Via oefeningen, gegrepen uit het leven en populaire cultuur, kom je dichter bij jezelf. Elke sessie gaat om een specifiek thema.

Stel dat je jezelf een reminder zou moeten sturen. Een dagelijkse herinnering dat je waardevol bent? Dat jouw verhaal ertoe doet. Wat zou je neerschrijven? Ontdek het door deel te nemen aan een Note to Self sessie.

Gedurende een schrijfsessie van anderhalf uur schrijf je voor jezelf omringd door gelijkgezinden. Via oefeningen en schrijfopdrachten, gegrepen uit het leven en populaire cultuur, kom je dichter bij jezelf.Wil je graag tot rust komen? Opnieuw in relatie staan met jezelf en je tegelijk verbonden voelen met anderen? Neem deel aan een Note to Self sessie waar de kracht van woorden ertoe doen.

In het kader van Black History Month Belgium organiseer ik de eerste Note to Self: I am not (your) Superwoman sessie.Een sessie waarbij ik me focus op het stereotype van de sterke (zwarte) vrouw en de ruimte creëer om samen de badge af te nemen. Aan de hand van oefeningen gegrepen uit het dagdagelijks leven en mainstream media nemen we deze badge onder de loep. We geven er een andere betekenis aan die dichter bij onszelf staat.

Voor wieVoor zwarte en bruine vrouwenVoor zij die eventjes tot rust willen komen los van alle verwachtingen en vooroordelen die er (kunnen) bestaan over hen.

Praktisch

- Donderdag 23 maart om 19u30 tot 21u, welkom vanaf 19u.- Buurtcentrum De Vaart; Emiel Hullebroeckplein 1, 9050 Gent- Inschrijven kan via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpxAiGZnCZS7BQGwT5ZUJjJAPtgL17nXpwlALocUuHec5cGg/viewform- 6€/persoon- Maximaal 8 deelnemers- Mijn voornaamste rol is faciliteren- Dit is geen workshop creatief schrijven dus schrijfervaring is niet vereist- Mogelijkheid tot reflectie zowel op papier als via voice- notes.