logo
Voor een sociale slurp in uw buurt

Welkom in Kaffie is kaffie ! Een buitengewoon koffie/eethuis in Gentbrugge. 

Wij willen een fijne warme plek zijn voor iedereen. Waar je aan de praat raakt met kaffie of een frisse pint, een (h)eerlijk lunch kan eten, waar je met je buur je Nederlands kan oefenen of verpozen in de zetel met een goed boek of de krant, verzuchten bij een stukje gebak terwijl je kinderen zich uitleven in de speel -en leeshoek. Een plek voor creatief geweld waar ideeën op initiatief van de buurt een uitweg vinden en een kleine sociale werkplek met een job op maat voor mensen met een beperking.

1 mei ganse dag open!

9 en 10 mei (hemelvaartweekend) gesloten.

31 mei sluiten we uitzonderlijk om 14u30 (na de lunch).

ZOMERSLUITING = 19 juli tot en met 19 augustus

Routebeschrijving
27.01

Leer mij kennen - Workshop Creative sketchbook diary door Tijana Lukovic

Buurtproject 'Leer mij kennen' is een project van Teïma en Swati, twee Gentbrugse dames met een droom voor hun wijk Oud-Gentbrugge. 

Door elkaar op een dieper niveau te leren kennen, hopen ze bruggen te slaan en hechte banden te smeden. Zo willen ze een ‘community’ opbouwen en de diversiteit in de gemeenschap zichtbaar maken.

Dit willen ze doen door het openen van de huizen en harten en te ‘verbinden’ met de mensen van de buurt. Ze nodigen daarom buurtbewoners uit om hun verhaal met hun buren te delen: Wat maakt hen tot wie ze zijn? Waar zijn ze gepassioneerd over (kunst, muziek, koken, tekenen, verhalen vertellen, schrijven...)?

Dit project werd ingediend bij het wijkbudget Gent. In afwachting van de concrete uitwerking willen ze niet stilzitten en een aantal teasers organiseren. 

Met de eerste teaser reis je met Tijana mee naar haar creatieve universum en helpt ze je op weg met een eigen creatieve sketch-dagboek. Tijana Lukovic is een illustrator, geïnspireerd door het magische en metafysische rijk met invloeden uit de folklore, sprookjes, mythologie en haar liefde voor de natuur. het is haar reis om dit complexe universum van werelden van binnen en buiten onszelf beter te begrijpen.

De workshop is gratis. Je brengt enkel je eigen materiaal mee.

Inschrijven doe je via info@kaffieiskaffie.be. Buren uit 9050 (Oud-Gentbrugge) krijgen voorrang bij deze activiteit, dus graag je naam en adres vermelden bij inschrijving.