logo
Voor een sociale slurp in uw buurt

Note to self - schrijfsessie

23.03
  • Bio
    Mijn naam is Christelle Kaisala en in 2019 deed ik iets dat ver buiten mijn comfortzone lag: mijn blog Too Black to be True starten. Ik was op zoek naar een manier om zowel mijn ervaringen als zwarte vrouw en tweede generatie met een migratieachtergrond te vertellen als mijn observaties en gevoelens te uiten. Schrijven bracht soelaas. Naast voldoening, helpt het mijn gedachten te ordenen, emoties te verwerken en zaken in perspectief te zetten. Het zorgt ervoor dat ik bepaalde denkpatronen over mezelf kan ontleden en zachter ben voor mezelf. Via de Note to Self sessies hoop ik anderen te inspireren hetzelfde te doen.
Routebeschrijving
23.03

Note to self - schrijfsessie

‘Note to Self’ sessie : waar de kracht van woorden impact hebben

Een sessie waar je samen met gelijkgezinden tot rust komt en tijd neemt om jezelf te ontdekken door middel van schrijven. Via oefeningen, gegrepen uit het leven en populaire cultuur, kom je dichter bij jezelf. Elke sessie gaat om een specifiek thema.

Stel dat je jezelf een reminder zou moeten sturen. Een dagelijkse herinnering dat je waardevol bent? Dat jouw verhaal ertoe doet. Wat zou je neerschrijven? Ontdek het door deel te nemen aan een Note to Self sessie.

Gedurende een schrijfsessie van anderhalf uur schrijf je voor jezelf omringd door gelijkgezinden. Via oefeningen en schrijfopdrachten, gegrepen uit het leven en populaire cultuur, kom je dichter bij jezelf.Wil je graag tot rust komen? Opnieuw in relatie staan met jezelf en je tegelijk verbonden voelen met anderen? Neem deel aan een Note to Self sessie waar de kracht van woorden ertoe doen.

In het kader van Black History Month Belgium organiseer ik de eerste Note to Self: I am not (your) Superwoman sessie.Een sessie waarbij ik me focus op het stereotype van de sterke (zwarte) vrouw en de ruimte creëer om samen de badge af te nemen. Aan de hand van oefeningen gegrepen uit het dagdagelijks leven en mainstream media nemen we deze badge onder de loep. We geven er een andere betekenis aan die dichter bij onszelf staat.

Voor wieVoor zwarte en bruine vrouwenVoor zij die eventjes tot rust willen komen los van alle verwachtingen en vooroordelen die er (kunnen) bestaan over hen.

Praktisch

- Donderdag 23 maart om 19u30 tot 21u, welkom vanaf 19u.- Buurtcentrum De Vaart; Emiel Hullebroeckplein 1, 9050 Gent- Inschrijven kan via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpxAiGZnCZS7BQGwT5ZUJjJAPtgL17nXpwlALocUuHec5cGg/viewform- 6€/persoon- Maximaal 8 deelnemers- Mijn voornaamste rol is faciliteren- Dit is geen workshop creatief schrijven dus schrijfervaring is niet vereist- Mogelijkheid tot reflectie zowel op papier als via voice- notes.